Coton de Tuléar
Antal besökare på hemsidan: [counter]

Nyårsafton 2008

Copyright: Lena Karlstedt

 

Hemsön, Stranden 

Vilken härlig dag! Vi steg upp tidigt för att åka en liten bit norrut och hinna med 10-färjan till Hemsön.

På hemsön har min svåger och svägerska ett äldre hus, lämpligt för rekreation. 

Det var en strålande dag. Solen lyste svagt från en blek himmel och en kall vind  från norr kom att svepa in över oss vad dagen led. Vi tillbringade förmiddagen på stranden. Trot eller ej, det var -7 grader och min svåger och svägerska, Ulf och Anna-Carin hade kommit på den briljanta idén att vi skulle börja dagen med att grilla korv på stranden. Ryggsäckarna var packade när vi kom, vi klädde på oss, tog alla hundarna med och traskade den dryga kilometern till stranden. Snön lågt kallt på den frusna marken, perfekt dag för promenad.

Vid stranden möttes vi av lugnt öppet vatten. Hundarna fick glädjefnatt och sprang fritt på den frusna, snöiga sanden. Deras tik, Julia, en finsk Lapphund, kom igång och sprang runt en stund hon också, annars är hon lite mer stillsam och håller ett vakande öga på våra yra Cottar. Vi fick till en bra brasa och en perfekt glöd för korvgrillning. Korvarna smakade perfekt, den något starka chokladen värmde och med en svätt Whiskey i så gjorde det riktigt gott i kylan.

Det var en strålande stund på straden.  

OBS! Klicka på de små bilderna för att se dem i större format!

Ulf påklädd och redo för promenad till straden, Julia oh Zelda är med på tåget. 

Anna-Carin och Ulf.

Anna-Carin och Julia. Julia är skotträdd och även om vi är på en ö så skjut det ju raketer även där på Nyårsafton, därav kopplet så hon inte ska springa och gömma sig om hon blir rädd.

 1