Coton de Tuléar
Antal besökare på hemsidan: [counter]

Dagbok/Diary

Bilder på
Cotontrez Cotton Eyed Joe

2014-01-15

Tiden med den senaste kullen har gått otroligt fort men det har varit väldigt roligt och intressant att se hur de har utvecklats. Kullen var från två av mina egna hundar vilket gjorde det lite extra roligt. Jag hade bestämt mej för att spara en tik om det blev någon. Så belv det och valet föll på Cancan Queen "Cleo". Cleo är en söt liten tik med ett mycket rart temperament, passar mycket bra in i flocken. Hittills har hon utvecklats bra och det ska bli spännande att följa hennes fortsatta utveckling. Hane har trokigt nog inte blivit såld. Kan vi bo för lång från händelsernas centrum eller är det fel årstid eller vad? Jag har haft många förfrågningar med de flesta vill köpa en tik! Visst tikar är trevliga och bra på många sätt och vis men det finns inget som överväger jämfört med en hane som sällskapshund betraktat. Ska du dessutom tävla, träna, ställa ut mm. är det bara fördelar med hanar. Andra fördelar är att de bvehöver inte riskera att drabbas av livmoderinflammationer, juvertumörer, grinigt humör i samband med löp mm. Jag vet inte hur jag ska få intresserade valpköpare att fatta intresse för dessa fantastiska hanar. De hanar jag har sålt tidigare och blivit väldigt trevliga och deras ägare är mycket förtjusta i dom.

Valpar, födda: 2013-09-08!

Pär och Elin h'älsar på hos valparna som i dag blir två veckor. Tikarna har öppnat ögonen lite grann och hanen är på gång. De är mer aktiva i valplådan nu och kravlar runt på alla fyra!

Elin och Pär med Zeldas valpar Tik Hane Tik 2 veckor

En av tikarna

 

 

Nu har vi fått valpar igen. Vi har parat vår egen Zingo med Zelda som jag samäger med Eva Johansson, Kennel Zinnycot´s. Den 8 september, på förmiddagen födde Zelda sina valpar. Den här gången blev det 3 vackra vita små raringar. Två tikar och två hanar. Valpningen gick bra och tik och valpar mår bra. De växer som de ska och viktkurvorna är jämna och fina.

Zelda är en mycket duktig mamma och sköter om de små efter bästa förmåga.

zelda håller koll vid valplådan.
 'Tik                                         Tik hane

Cotonträff i Bergafjärden!

Lotta och jag thade Cotteträff i början på juni, vi träffade ett göatt gäng Cotoner och Cpotteägare. Vi utförde en del aktiviteter med hundarna och åt och umgicks. En mycket lyckad tillställning.

Lisen     RasmusCherie    ZorroZelda och Wilgot      WilgotZingo och Cherie    

Gullungarna har flyttat!!

Så har nu alla valparna lämnat oss. Jag känner mej nöjd, de kom alla till fantastiskt fina människor och familjer. Vi önskar hundar, hussar och mattar all Lycka med sin nya familjemedlem!

 

Måndag 2013-04-29

Mentaltest valp! 

Lotta och jag har gjort valp mentaltest!

Vi läste på i läroböckerna och testade enligt konstens alla regler de åtta olika momenten som beskrevs i boken. Lite pyssel med förberedelser och lite planering av tid var det men...det var värt varenda minut av planering och tid. Vilken succé. Jag hade en ganska god bild av hur valparna fungerade i valpflocken, med mamman och de andra hundarna här hemma. Men att se och upptäcka hur de agerar och reagerar när de kommer in i en ny miljö med nya (och någon enstaka känd) saker, nya dofter och med en person de inte känner närmare, det var otroligt intressant och lärorikt. Vi har dokumenterat hur valparna betedde sig och det blir en bra grund för att beskriva för de nya ägarna vad jag känner till om deras beteende i nuläget. Alla valparna var väldigt trygga. Aktivitetsnivån på lusten att upptäcka nya saker och ta kontakt med en ny person varierade, men alla var mer eller mindre nyfikna och lusten att leka och kampa visade alla prov på men i olika grader. Kul var det i alla fall!! 

 Asta, "Mozart", Iina, Elvis!!!

Asta valp-MH  Mozart valp-MH  Lina valp-MH  Elvis valp-MH 

 

En heldag med valpmys!!!

          

2013-04-12

Farmor och Farfar är på besök!!

 

2013-04-11 Fem veckor!

Gosa med husse, Max och Pär och hälsa på de andra hundarna, är mysigt värre!!

  

Nu kan vi äta lite uppblött hundmat och dricka vatten ur skål!

   

Iina, Elvis, Asta och "Mozart"

   

2013-04-04

Redan fyra veckor! Halva tiden tills de ska komma till sina nya hem, förhoppningsvis. Tikarna är sålda sedan länge och den ena hanen är också såld. Det känns bra!

Två av valparna var villiga att ställa upp på 4-veckors fotografering men två hade en rejäl sovdag, så det blev foto i bädden av dessa två!

    Asta                                           Mozart

         

Elvis                                          Iina

   

 

2013-03-28 Tre veckor!

 

Kan redan förflytta sig ut ur valplådan, modiga vovvisar, det var inte lika enkelt för alla att hitta tillbaka!

tik, tik, hane, hane

2013-03-21

Två veckor!

hane, tik, tik, hane

2013-03-19

Börjar bli så vackra!!

2013-03-16

Valparna är 9 dygn, pigmentet på nosen skymtar på alla fyra.

tik, hane, hane, tik

        

Torsdag 2013-03-07

21:27

Så kom dom då äntligen, Lady och Messis kärleksbarn. Jag tyckte väntan var lång, men å andra sidan har jag inte så stor erfarenhet heller. Efter många timmar med rastning varje halv- till heltimme och med en hel del bäddande, flåsande och frysande så kom då äntligen de små liven. Först ut 03.40 var en ståtlig tik. Sedan fick vi vänta till kl 05.00 innan nästa valp gjorde entré, en söt hane den här gången. Därefter kom det ytterligare en tik, kl 06.00 och slutligen ytterligare en hane kl 07.00. 

Lady var fantastiskt duktig. Jag hade tack och lov stöd och hjälp av min sonhustru. Hon var helt fenomenal, lugn och stabil och ett fantastiskt stöd när valesträngar ska klippas och valpar ska undersökas osv... Kram till kära Elin.

Onsdag 2013-03-06

15:58

Inga valpar ännu!. Tempen sjönk till 36,5 i natt och den har unte vänt upp ännu. Lady har bäddat sedan kl 12 i natt i olika omgångar. Hon håller mest till i valålådan. Det är spännande nu.

Tisdag 2013-03-05

Dag 57 (59) - beroende på första eller sista parningsdagen..Nu i kväll ligger tempen på 37 grader, i morse 37,7, hmmm, hur lång tid ska det dröja nu? Är den på väg ner mer eller? Ja det visar sig,. Jag tror inte det blir några valpar i natt, men möjligtvis under morgondagen eller natten till torsdag. Lady sätter sig upp och flåsar då och då, hon vilar mest och söker sällskap. Hon är lugn och ser lite förväntansfull ut. Bästa att sova nu.

Lady dräktig 8 veckor

Lördag 2013-03-02

Dag 54 (56) Inget är som väntans tider. Snart har Lady gått tiden ut. Det har gått fort och samtidigt mycket långsamt. Nu längtar jag verkligen till att valparna ska komma. Några dagar till....Hela familjen har gått ner i varv, även de andra hundarna, de känner på sig att något är på gång. Lady mår bra men vilar mycket, valparna är aktiva av och till i den nu runda magen. Man kan se hur det bökar och stökar runt där inne. Vi är så spända allihop, hur många blir det? Boys or girls? Just wait and see...

.Lady

Lady

Lady

Måndag 2013-02-18

Dag 42 sedan sista parningen. Gumman är rund om magen, mätte omfånget i mitten på förra veckan, 60 cm, rena rama Birgitte Bardot!! Hur som helst, hon äter och mår bra, vilar mycket och tar numer relativt långsamma promenader. 

Lady

Tisdag 2013-02-05 22.00

Dag 29. Så glad jag är idag. Vi har varit på ultraljud och det visar sig att min söta lilla Lady, Zinnycot´Showgirl Lady Gaga är dräktigt!! Jippiii! 

Vi såg fyra små pluttisar med bultande hjärtan på ultraljudet. Nu håller vi tummarna för att allt ska gå bra. 

Valparna planeras att födas i slutet på v 10.

Den stolta pappan till valparna är Messi, Flamencoton Cloud Nine, från Kennel Chacotte´s. Det är en bild på paret Messi och Lady, i färd med att få belöningsgodis efter..ja, ni vet vad!?

Lady och Messi

Tisdag 2013-02-05 06.30

Inte så duktig på att skriva idagboken, men vintern kansammanfattas enligt följande: snö, snö, snö, kallt, kallt, kallt.

Sedan några veckor tillbaka är mina båda tikar parade. Idag är det dagen D. Ultraljud!! är mycket nervös nu. Tycker mej se att det finns dräktighetstecken hos båda, den ena mer än den andra men man lever ju på hoppet, allt man vill se, det ser man. Åtekommer med besked under dagen.

Söndag 2012-07-01

Har sovit gott i utsökt logi på en fantastiskt belägen plats ( om man ser det med utställningsögon). Vi hade inte kunnat komma närmare utställningsplatsen. Vår chaufför var så skicklig. Det är helt fantastiskt hur hundar och människor kan aklimatisera sig när man vill och har behov. Hur som helst...utställningsdag. Idag ska Lady och hennes superkompis Messi försöka plocka varsitt CERT och CACIB.....Det blir inte lätt. Mattarna är som vanligt nervösa och planerar allt in i minsta detalj. I GOD tid beger vi oss till utställningsringen för att kolla in "konkurenterna". Sedan borstar, borstar och borstar vi....tills alla strån ligger på rätt plats!!!!!   Efter att ha mött våra motståndare och mätt oss på alla sätt och vis kunde vi konstatera att vi lyckades med vårt uppdrag. Vi rodde hem CERT och CACIB till våra båda fantastiska hundar. Gissa om vi var glada och stolta. Messi tog hem BIR, ett stort Grattis till honom och husse och matte. Lady blev BIM - kunde inte ha blivit bättre. Vi hade vädergudarna med oss hela dagen och i samma stund som vi började plocka ihop så drog ovädersmolnen in över uställningsplatsen. Vi han precis dra in näbben i bilen innan regnet drog in med dunder och brak. Men vad gjorde det....vi var så glada med vår bedrift så det lever vi länge på än.

 Lady visar upp sig och blir granskad av  Domaren Laurent Pichard!

Lady Trondheim 2012      Lady granskas 

Lady!

Lady Trondheim 2012

Här är det dags för konkurens mellan våra sötnosar.......och så koras BIR och BIM

Messi och Lady Trondheim 2012      

Messi och Lady!

      Messi BIR Lady BIM Trondheim 2012

 Lördag 2012-06-30

Upp i ottan, packar det sista, med lite stress. Ser fram emot en spännande utställningshelg i Trondheim. Ska jag lyckas få ett CERT och ett CACIB på Lady? Det vore kanon. Vi kommer att ha konkurens, det är bra med en extra stämningshöjare. Vi (Lady och jag) kommer att åka i trevligt sällskap. Vi ska lifta med Messis husse och matte.  Vi kom i väg vid 8-tiden och när vi tuffat på i 35 mil tog vi en välbehövlig fikapaus så hundarna fick springa av sig lite vid fjället i Storlien.

Messi, Cheri och Lisen nosar runt i gräset!  Lady vilar lite!

Messi, Cheri och Lisen, Storlien 2012        

Lady!

           Lady Storlien 2012

 Lisen, Lotta och Messi kollar in utsikten!Cheri, Messi och Lady umgås i det gröna!

  Lisen Messi Lotta och Storlien 2012                     Cheri Messi och Lady

2011-08-29

Vart tog sommaren vägen? Vart tog valptiden vägen? Ja, tid är något flyktigt, därför är det viktigt att ta till vara på varje dag. Valptiden har varit underbar. Att få se en liten valp växa och bli till en hund. Vilken utveckling på 8 veckor. Jag har ju haft förmånen att få ha hand om fyra stycken fostervalpar vilket gjorde att vår valp har fått vuxit upp med andra valpar även om det inte varit hans biologiska syskon så blev det ju syskon i alla fall. De är nu alla välskapta små hundar som leker och utvecklas för varje dag som går. De har fått vistats ute varje dag när vädret tillåtit det och de ser starka och friska ut.

 En härlig hög med valpar

Lördag 2011-07-09

I söndags började Zelda valpa. Redan tidigt på morgonen förstod jag att det var den dagen det skulle ske. Hon hade då legat lågt i temp sedan på fredagen. På lördag var tempen nere på 36,5 grader och på söndag morgon började den stiga igen. Vi väntade hela dagen. Under kvällen vankade hon runt och var lite orolig, bäddade lite och låg och vila mycket. Min syster kom på en kopp kaffe och kort efter hon hade åkt så blev Zelda mer orolig, ville ut och kissa helöa tiden. Vid 21-tiden började hon så hässja och krafsa i bädden och tio över nio på kvällen födde hon sin första valp, en hane. Han kom i säte och överlevde tyvär inte. 18 minuter senare var det dags igen. Hips vips så var nästa valp född, det gick fort som bara den och hon fixade allt själv. Vilken duktig tjej. Stolt och duktig tog hon genast hand om sin valp. Men efter en stund fortsatte hon att hässja och bädda och var mycket orolig. Jag trodde då att det var fler valpar på gång men det var väl bara eftervärkar som gjorde henne orolig. Hon fick i alla fall en välskapt kille som från första andetaget var full av liv och kraft. Vi är mycket stola över vår första avkomma i kenneln och ser fram emot att få följa valpens utveckling. 

Zeldas valp 6 dygn

Måndag 2011-06-27

Nu har jag en dräktig tik som snart har gått tiden ut!! Drygt en vecka kvar, det är inte klokt!! Jag som trodde att jag skulle hinna skriva så mycket under den här tiden. Men icke! Dagar och kvällar bara rusar förbi, nyss var det vinter och nu har midsommar passerat. Nu får vi verkligen njuta av varenda dag för att vi inte ska missa sommaren som man går och väntear på hela långa vintern.

Det ska bli så kul att äntligen få vår första valpkull, vi har verkligen längtat. Maken håller precis på med det sista på valplådan. Det blir en valplåda De Lyx, tror jag. Hoppas Zelda tycker det också. Hon kommer att få bra plats för sig själv och valparna.

Zelda har i alla fall mått bra under dräktigheten, hon har haft några perioder med illamående och de två sista veckorna har hon varit lite kräsen med maten, den ska tyligen kryddas med delikatesser varje gång. Då äter hon!!!

Hon har i alla fall fått en liten valp mage. Eller vad tycks!? 

Zelda på dag 54

 

Måndag 2011-03-02  

Zorro Västernorrlandsmästaren 2010Då har vi avverkat Västernorrlandsmästaren och Lady Gagas första utställning. Två intensiva helger på rad. Den första helgen alltså lördag den 19/2 gjorde vi entré i Stadhuset i Sundsvall. Det skulle bl ien heldag så jag och maken Johan tog med oss alla fyra hundarna med pick och pack och begav oss dit. Klockan 12 gjorde vi entré och hade turen att få en alldeles egen kupé. Dvs ett vackert rum där vi, våra fyra hundar, syrran Ewa med två hundar och Lotta med tre hundar och mamma gjorde sig hemstadda. Det blev ett bra krypin för hundarna. Tävlingen började med förhandsgranskning. Alla hundar fick visa upp sig var för sig. Det gick jättera för Zelda och Zorro som skulle vara med denna dag. Det blev en lång dag med årsmöte och sedan lottning av startordning. Efter det började utslagstävlingen. Zelda gick fint och gjorde sitt bästa men åkte ut i första omgången. Lottas Lisen visade också upp sig men åkte ut i andra omgången, Zorro gick ett steg till men trots en bra insats åkte han ut tillsammans med stolta Pascha i tredje omgången. Den som gick längst den här helgen var Buster, syrrans maffiga Newfoundland. Han såg ut att trivas i rampljuset och visade upp sig från sin allra vackraste sida med sin stolta ägare vid sidan om. Grattis till ert fina resultat!!

Lotta väaternorrlandsmästren 2010    Ewa västernorrlands mästaren 20210Zelda västernorrlandsmästaren 2010

I söndags, den 27/2 var det dags igen. Lady Gaga skulle göra sitt första framträdande i utställningsringen. Hon hade sällskap av den vana utställningsräven Zorro. Han visade hur kan skulle få lugnet att infinna sig mellan de olika passen i ringen. Lady blev BIR valp, blev sedan BIG 1 och därefter BIS 4. Gissa om vi var stolta. Zorro gick också fina resultat. BIR och BIG 3. Det var inte heller dåligt. Vi hade trevligt sällskap under hela dfagen. Morfar Bengt var med som sällskap och hjälpte till med hundarna och fotade lite. Det var en mycket lyckad dag. 

Pappa Bengt morfar och Lady på hennes första utställning                               

  Lördag 2011-02-19

5 månader har gått sedan jag skrev i dagboken senast och oj vad mycket som har hänt i livet. De första månaderna gick så fort att jag inte nästan han blinka. En till hund i familjen medförde mycket mer jobb, tid och planering än vad jag hade trott, från tre till fyra hundar skulle väl inte göra så stor skillnand? Men det gjorde det.

Nu är det februari, -23 grader ute och jag har nyligen fölorat min mamma. Hon avled hastigt den 24 januari, fick ett hjärtstillestånd och gick ej att återuppliva. Tiden efter det har känts som att den har stått stilla. Varje dag har varit lång, huvet fullt av tankar på vad som hände, och varför hon skulle sluta sitt liv nu, 73 år gammal. Det känns som om att hon fick alldeles för liten tid här på jorden.

Men vad vet vi om vad som kommer sedan? Förhoppningsvis sitter hon någonstans i ljuset och värmen någonstans på andra sidan tillsammans med alla de som gått före henne och naturligtvis tillsammans med alla hundar vi haft under årens lopp. Hundar, ja djur överhuvudtaget och alla barn, var hennes stora kärlek. Hon älskade det lilla och okomplicerade. Trivdes bäst i hemmets lugna vrå med sitt och sina nära. Mamma var aldrig aktiv i det vi gjorde men hon deltog alltid med sitt intresse för vad som hände med all hundar och barn i familjen. Min lilla Zelda hade en särskild plats i hennes hjärta, och det syns på hunden när vi åker dit att hon söker efter henne och blir lite stressad över att inte hitta henne någonstan. Tänk om man kunde förklara för djuren...

Nu har vi i alla fall haft begravning. En fantastiskt gripande och fin akt. Vi hade omgärdat cermonin med mycket musik och fantastiskt vackra blommor och jag kommer för alltid att tänka på mamma när jag hör Ted Gärdestads "Himmlen är oskyldigt blå" som sjöngs av Martin Häggström och "För kärlekens skull" som framfördes av Hässjö/Tynderkören som mamma sjungit med i många år.

Mamma tillsammans med barnbarnen Elin och Max, när Anna tog studenten

Idag planerar vi för att åka och ställa ut på Västernorrlandsmästaren, tre av mina hundar har kvalificerats sig för att delta, men jag kommer att ställa Zelda och Zorro.

 

Bilden föreställer min mamma med två av sina 8 barnbarn, Elin och Max. Bilden togs när Anna tog studenten.

 

 

  

 Torsdag 2010-09-09.

Oj, oj, oj vad dagarna går fort.....vart tar tiden vägen. Ja så tänker jag varje dag nu för tiden, inte bara för att jag passerat mittsträcket men ändå....Jag har nu hämtat hem det senaste tillskottet i familjen, som nu för tiden består av maken och jag (på hemmaplan) och våra fyra hundar, Zingo, Zorro, Zelda och nykomlingen Lady. Vi har ju dessutom våra fantastiska söner, Max och Pär som berikar vår tillvaro då och då. Sen har vi ju barnbarnet Julien som snart fyller 10 år, tråkigt nog ses vi inte så ofta, men så kan det vara ibland. Hur som helst. Sommaren är snart slut, jag säjer snart fast det är september, vi har ju berikats med några helt fantastiska dagar i slutet på augusti, då vi var på Gotland och firade min 50 årsdag, men även inledningen på september har varit juvlig.

Max och jag med Zingo, Zorro och Zelda på Fårö 2010

Det gäller att ta vara på varje solglimt som är kvar innan mörkret lägger sig. Vi, Johan och jag och våra hundar har haft en fantastisk sommar, vi har åkt på alldeles för många utställningar, känns det som. Det bara rinner iväg liksom. Hundarna har fått enormt fina resultat, BIR och BIM placeringar för någon eller några hundar i stort sett varje gång!!!! Helt otroligt. Zorro är ju en snygg kille i sina bästa år, 4,5 år, fantastiskt bygd och en härlig päls. Han har fått flera BIR placeringar i sommar och blev även Svensk Vinnare i Avesta. Sen har vi min oldboy Zingo, som jag egentligen inte hade tänkt att ställa alls i år, tycker liksom att han gjort sitt. Men han är ju med på utställningarna och då har det känts dumt att inte ställa honom, kul att se om han fortfarande håller måttet.                                          Max och jag med vovvarna på Fårö!

Det har gått helt fantasktiskt för honom ock han har tagit både BIR och BIM placering och blivit Norsk Cahmpion, jag blir verkligen mallig. Den unga skönheten Zelda, som jag delar med Eva Johansson, har verkligen blommat i år. Hon har varit lite barnslig och lite bortskämd, matte har inte ställt så höga krav på henne vilket har gjort att hon tramsat en hel del i utställningsringen. Men även det har blivit bättre och bättre, så hon har lyckat med att få fina placeringar och även kammat hem två BIR  placeringar och flera BIM så här långt. Även hon har blivit Norsk Champion i sommar.

Lady 8 veckor gammal

  

  

Som om vi inte hade nog att göra ändå så har jag utökat min kennel med ytterligare en tik.

Vi var förra veckan och hämtade hem tillskottet i församlingen. Ännu en liten skönhet som har ett stort namn att leva upp till. Hon är döpt till Showgirl Lady Gaga, av sin uppfödare, Kennel Zinnycot´s. Vi kommer att kalla henne för Lady. Jag har stora förväntningar på den här tiken, and so far, mycket lovande. Det känns lite som skryt, men jag är väldigt stolt över mina hundar och de har alla en särskild plats i mitt hjärta.  

                                    Lady 8 veckor, svår att fota, står aldrig stilla!! 

Måndag 2010-07-26

I helgen har vi varit till Västerås och Köping. Vi (jag och Johan) startade resan på lördag fm och landade på eftermiddagen i ett regnigt Västerås.  Så utställningen då, jo det blev en kall och blöt tillställning. vi är nu så bortskämda med värme så man har glömt bort hur det kan kännas när man blir blöt och kall!!!!! Huuuu...det var hemskt. Det gäller verkligen att ta till vara alla varma härliga dagar.  I alla fall så slutade utställningen bra för vår del. Vi var lite oroliga innan då vi vet att just den här domaren är ganska kritisk. Vi satt och tittade på raserna innan och det var inte särskilt många Ck som delades ut, en del röda band, men även en hel blå och gula.....

Hur som helst. Båda hanarna, Zingo och Zorro fick Ck med bra kritik, Zorro Bhkl 1 med CACIB och Zingo Bhkl 2 med R-Cacib. Så var det dax för Zelda då, som har gjort det till en grej att spexa i ringen...hon har ju dessutom en matte som skämt bort henne en hel del. Dagen till ära så bytte jag halsband och chockade henne lite med det tror jag....MEN DET HJÄLPTE.....hon gick superfint i ringen och fick då ett Ck, blev bästa tik och CACIB. Zelda blev sedan BIM och Zorro BIR. Vi stannade inte till finalen i denna kyla, jag kunde inte få maken till det...efter vår ras bedömning packade vi ihop och åkte hem. Vi hade ju en dryg resa hem också....

  

Zelda BIM Zorro BIR Alfta 2010

     Zelda BIM  Zorro BIR Köping 2010   

Måndag 2010-07-19

Har varit i Alfta på utställning. Jag åkte tillsammans med Lotta den här gången. Vi hade jättetrevligt, mycket att prata om både på dit och hemresan så hux flux var vi framme och lika fort gick det hem igen. Våra hundar, Lisen, Zelda och Zorro funkade hur bra som helst tillsammans, det är det som är så roligt med den här rasen, att alla verkar tycka om varandra. Dagen slutade med bra resultat för oss båda. Zorro blev BIR och Lisen BIM. Vi hade också tur med vädret, varmt men lite blåsigt så värmen störde inte alls och vise versa.

 

Zelda, Lisen och Zorro, i alfta 2010

        Zelda, Lisen och Zorro håller på att göras iordning för utställningen. 

Zorro på väg in i BIG - ringen i Alfta 2010

 

Zorro på väg in i BIG-ringen i Alfta 2010

Söndag 2010-07-04 

Zinnycot´s Moulin Rouge "Zelda och Zinnycot´s Diamond Gucci "Zingo" blev båda Norsk Champion , Zingo BIR och Zelda BIM på utsällning i Trondheim 2010-07-04 

Zelda och Zingo -Champions och Bir och Bim i Trondheim 2010

 

 

Zelda och Pär på verandan i Storlien 2010

Har nyss kommit hem från en utställningsresa i Trondheim, tröttsamt att resa fram och tillbaka på två dagar, men väldigt upplyftande när man kommer hem med ett så fantastiskt resultat. Ställde min äldsta hane Zingo, som blir 7 år i november, han fick norskt Cert och Cacib i dag och är nu Norsk Champion. Inte nog med det, jag hade även med mej min tik Zelda som blev Svensk Champion i januari, hon fick också Norskt Cert och Cacib och är även hon Norsk Champion.  Det känns helt fantastiskt och framför allt när Domaren Cristian Stefanescu påtalade att Zingo verkligen var en värdig Champion, a tru Champ, sa han, då blir man riktigt glad... Jag har haft fantasktiskt trevligt sällskap på resan. Min äldsta son Pär följde mej och har hjälp mej med i- och urpackning, han har kört bilen den största delen av sträckan fram och tillbaka och han fick dessutom rycka in och fungera som handler i dag när mina hundar blev BIR och BIM. Tack Pär, du är guld värd. Dessutom tycker ju hundarna att det är fantastiskt trevligt när han är med.

I går när vi hade stannat till för att övernatta i Storlien passade vi på att gå på en av byns krogar för att äta middag. Vi bestämde oss för ett av de tre ställena som var öppna, restaurang Flamman. Det visade sig vara ett kanondrag, för där var det förstklassig mat, tillagat på traktens uppföda djur, svamp plockad i skogen. Middagen smakade verkligen utsökt tillsammans med restaurangens egen hemlagade bearnaissås..MUMS, sa vi båda två., mycket länge sedan jag smakade så god mat på restaurang. Flamman kan varmt rekomenderas om ni har vägarna förbi Storlien. För övrig hyrde vi en stuga i Fjäll-Lien..mysigt och lagomt, har bott där förut och trvides även då väldigt bra. Nu blev det ju bara en natt, men perfekt ändå. 

Lördag 2010-06-19 

Zorro och Zelda efter utställning i Vännäs 2010

Nu har vi varit på  några fler utställningar. Först bar det iväg till Österbybruk. Vi hade tur med vädret, temperaturen var bra, det hängde några moln över oss den dagen och det kom en liten skur men vad gjorde väl det. Vi kom hem med lysande resultat. Zingo min äldsta hane blev BIR,  den yngre hanen Zorro blev andra bästa hane med Ck och min tik Zelda blev BIM. Uppfödargruppen blev bästa grupp i rasen den dagen. Med andra ord storslam... Det kändes jättebra. Dock ingen placering i guppen, men man det var det å andra sidan bara 5 st som lyckades med. Jag lägger alltid ner mycket tid på mina hundar, både när det gäller att hålla dem i fysiskt god form och så väldigt mycket tid på pälsvård. Vi försöker även hinna med lite mental träning också,  men det är svårt att hinna med allt på våren och sommaren. Så därför känns det extra skönt när man får lön för mödan.

Nästa utställning vi var på var i Vännäs, utanför Umeå, vi har ofta haft goda resultat med oss därifrån, så även denna gång. Där gick det också kanonbra. Den dagen slutade med att Zorro blev BIR, Zelda BIM och Zingo blev andra bästa hane med Ck. Så bättre kan det inte bli. Vi var sugna på att stanna till finalen men vi höll formligen på att blåsa bort och vi hade fyra timmar att vänta innan finalen skulle gå av stapeln. Så vi packade ihop och for hem.  Dagen efter klev vi upp kl 03.00 på morgonen och lastade in oss i bilen för en nätt liten resa till Avesta, ca 4 timmars bilresa. Zelda blev åksjuk och hässjade i stort sett hela vägen dit. Vi stannade och rastade men det hjälpte inte, hon mådde dåligt. När vi kom fram bajsade hon ner sig i buren av ren stress, så det var väldigt synd om henne. När jag hade fått henne ren så la hon sig och sov, och när det var dags för henne att gå in i ringen så var det inte en pigg tik som visade upp sig och det syndes på hela utsträlningen, hon brukar annars vara så glad och pigg så hon nästan är övertänd, men denna dag vaggade hon sig genom ringen, vilken inte föll dagens domare på läppen, vilket jag kan förstå. Så ingen placering för henne den dagen. Bättre gick det för killarna. Zorro blev  BIR och SVENSK VINNARE och Zingo andra bästa hane med Ck. Vi var mycket nöjda med våra resultat även denna dag, men det var synd om tiken. Vi hade i alla fall "tur med vädret"...I dag har det regnat i stort sett hela dagen, i morgon är det arbete, men på måndag, börjar semestern..... 

  

Söndag2010-05-02

Ja, då har då årets utställningssäsong börjat för oss. Ja egentligen började den redan i januari då jag och Zelda var till Göteborg och tog hem sista certet vilket resulterade i att min lilla goding blev Champion. Förra helgen var jag till Västerås med Zorro, jag åkte med en god vän från uppfödarutbildningen, Linda, som ställde sin Papillon. Det blev en lyckad helg för oss båda. Linda fick en slät etta på hanen Bamse och ett Ck på sin stiliga tik Izzi. Zorro fick Ck och blev andra bästa hane. Vinnare för dagen i Cotteklassen blev Moltas från Åland. Han är svår att slå den hunden, men vi ger inte upp, någon gång kanske lyckan ler mot oss. Som ni ser nedan så parade jag min tik och hade sett fram emot valpar här i sommar. Nu blev det tyvär inte så. Vi tog ultraljud förra veckan och det visade sig att hon var tom, till min stora besvikelse. Men vi ger inte upp där heller utan försöker igen till hösten. Tiken är ung och i mycket god kondition, likaså hanen. Jag ser mycket fram emot denna kombination så jag hoppas att vi får till det nästa gång. Skam den som ger sig.

Söndag 20100327.

Min söta tik, Zelda, är parad. I dag för precis tre veckor sedan lyckades vi, eller rättare sagt de, utföra detta konststycke. Det var faktiskt lite nervöst så här första gången. Att själv sköta parningen utan någon efraren vid sin sida. Men jag hade inte behövt oroa mig så . Det gick väldigt bra. Hundarna tyckte så mycket om varandra och det var en helt problemfi parning på alla sätt och vis. Tiken ställde snyggt upp sig och väntade på att hanen skulle göra sitt, och det gjorde han. Såp nu går vi i väntans tider och hoppas på det bästa. Jag tycker mej ha sett olika tecken på dräktighet, men det kan ju vara ren och skär inbillning också. När man vill något väldigt mycket kan man tolka in vad som helst i olika tecken och beteenden. Hur som helst, om det går som planerat har vi valpar i slutet på första veckan i Maj. Nu längtar vi till våren.

Fredag  20100101

Nyårsdag. Den första dagen på det nya året. För ovanlighetens skull skaplig temperatur. I dag -7 grader. Dvs inte för kallt för mej och inte för kallt för hundarna. Vi har skottar, varit på promenad och haft pälsvård. Tack och lov inte inga toviga pälsar men de behöver torkas och borstas ändå efter att ha varit ute och busat i snön. Det känns som att det är ordentligt med snö nu, tycker att det kan räcka faktiskt. Men jag tror att vädret vill annat. Jag ser fram emot detta året. Jag kommer inte att ha så många hundar att gå på utställning med men jag kommer förhoppningsvis att få min första valpkull som uppfödare. jag har förberett mej genom att gå på uppfödarutbildning, jag har läst en hel del omm avel, uppfödning dräktighet mm och jag har pratat med många trevliga uppfödare som alltid är vänliga nog att ge goda råd och dela med sig av sina erfarenheter. Det kan sannerligen behövas för det känns som en stor uppgift.  Det är denna vackra tik efter mycket välmeriterade föräldrar och denna snygga hane jag tänkt använda i den första parningen. Hanen kommer också efter välmeriterade föräldrar och är själv BIR vinnare många gånger. 

 

zingo BIR högbo 2009

Zelda Älvsjö 2009

                                             

Onsdag 091209.

Trodde att det någon gång skulle bli vinter. Den här hösten måste vara den blötaste i mannaminne, jag har aldrig haft så blöta hundar någongång. I går var jag på uppfödarutbildning. Vi håller på med Juridikdelen nu.  Väldigt komplicerat med alla avtal... . Vi är en bra grupp som kan diskutera alla regler fram och tillbaka, hur vi tolkar och vad man ska tänka på. innan man skriver pariningsavtal, köpeavtal, fodervärdsavtal mm.  Jag tror att vi har lite kläm på det hela nu, men man kan aldrig lära sig för mycket. Nora hade med sig kameran i går, hon lyckades få Zingo och mej med på bild. Zingo är ju också med och tar del av det som händer. Mina andra troll var också där men alla kan ju inte sitta i knä samtidigt.. Ja så då blir det utställning till helgen igen. Den här gången Stora Stockholm. Många Cottar anmälda den här gången, tro hur det går den här gången då?. Jag vill ju så gärna att Zelda ska lyckas få ett Cert. Men det är många hundar om det, jag får nog lov att hålla båda tummarna. 

 

Lördag 091114.

Vilken dag. Den började bra. Det snöade härligt vita, flingor, marken täcktes med ett tunt lager snö.  Ops, just ja, nysnö, snöklumpar i pälsen. Ja det gör inte så mycket, bättre med snö än smuts. Jag har nästan blivit tokig av allt skitväder. Men säj den glädje som varar. När det hade kommit ett tunt lager snö så började det att regna. Det har sedan regnat hela dagen, ja, ni vet ju hur underbart det är att ha cottar när regnet öser ner, när man dessutom har hela dagen inplanerad med besök i Birsta och uppvaktning av svärfar som fyller 85 år. Ja, nu är dagen slut och det gick bra, vi, maken och jag, hundarna, svåger och svägerska samt deras hund en finsk lapphund uppvaktade svärfar med blommor och gratulationer. han tyckte som vanligt att det var roligast att träffa hundarna.

Torsdag 091022. Slutar tidigt idag, ledig i morgon, arbetar i helgen, sen SEMESTER............Känns underbart.  Nu är vi trötta på mörker och blööt underlg. För mej får detgärna komma lite snö och frysa på lite, får renare hundar på det viset. Nu får det vara bra. Vi har nu fått staketet runt huset klart, maken har slitit som ett djur, men vilket resultat. Det blev kanon. Nu kan hundarna springa löst ute på gården, behöver ej vara rädd att de kommer ivägen för någon bil eller springer in på grannens tomt. Zelda är lyrisk, hon tar sej några varv runt huset då och då, bara för skojs skull. Mycket egen hund, killarna är väldigt måna om att gå in när jag går in, Zelda går gärna ut och lägger sig under granen, vill gärna bestämma själv när hon ska gå in, hon kommer dock alltid till sist, när hon upptäcker att det inte är roligt att vara ensam ute.

 Tisdag 091013.

 Har varit på uppfödarutbildning i dag. KUL!!! Trevliga människor som har samma intresse. Vi håller på med Genetik. Hr svårt som helst, hur många termer som helst att hålla reda på. Vissa saker ramlar på plats, och ju mer man lär sig desto mer inser man vad man har kvar att lära.

Söndag  091011.

 Snart vinter, härliga kalla dagar, i alla fall mornar. I går morse tog syrran och jag en långpromenad på 1½ timme med alla hundarna. Det var minus 4,7 när jag och vovvarna gick mot Ewa. Solen var precis på väg upp över träden, klockan hade inte hunnit bli åtta, vattenångorna steg från Indalsälven, upplevelsen är lika stor var enda gång . Tänk vilket privilegium att få bo så vackert, att kunna gå ut när man vill och promenera vart man vill. Hundarna älskar detta lika mycket som vi, de känner på sig när de ska få gå ut alla tillsammans, vi utgör säkert en sevärd syn. Tre Cottar, en Njuffe och en Landseer. Vilket ekipage.

Lördag 091003. Utställning i Ridhuset i Timrå. Vaknade med minus 6,3 grader. Huh så kallt. Det var dock perfekt hundrastarväder. Frost i gräset, kallt och vindstilla. Hundarna fick sig en ordentlig promenad innan det var dags för utställning. Vi har ju tur som bara har tio minuters resveäg. Vi var nämligen på hemmaplan i dag. Hur gick det då. Joo, i ett starfält på 15 Cottoner så tyckte jag att vi lyckades riktigt bra. Zorro blev BIR. Grattis lillkillen. Han är så snygg och jag blir så stolt. Det var maken Johan som ställde honom i dag. Han gjorde ett kanonjobb. Zingo fick ingen placering idag. Det är inte alltid som hundarna faller domaren på läppern, trots många tidigare meriter och placeringar. Zelda fick CK och placerade sig som tredje bästa tid. Vi hade hoppats på certet i dag då hon stod för Championat. Men, vi blev snuvade på det , mitt på mållinjen. Bättre lycka nästa gång. Vilket är i morgon. Zingo och Zelda väntar på att få gå in i ringen.

 

Söndag 090614.

Äntligen hemma. Blött tält, blöta hundar, blöta kläder och blöta skor. Vad låter det som. Jo en helt vanlig hundutställning i Sommar Sverige. Ja, det låter hemskt, men riktigt så hemskt är det ändå inte. Man gruvar sig innan utställningen. Dels för hur det ska gå, om man ska få hundarna i ordning så man känner sig nöjd, om hundarna ska gå bra i ringen och om man själv kan sköta sig. Men inte minst om just min hund kommer att falla domaren på läppen. För hur det än är med rasstandard och så vidare så är det ju trots allt en bedömningssport, och i sådana sporter kan allt hända. Hur gick det då? Jo, si och så. Lördag - intenationell utställning. Hoppades ju på ett CERT till Zelda och ett CACIB till Zorro. Men det blev inget CERT till Zelda och ytterligare ett R-CACIB till Zorro. Men idag söndag blev det lite bättre resultat. Fortfarande inget CERT men väl ett CK till båda, en andra plats till tiken och Zorro blev till slut BIM. Hundarna har som vanligt varit bedårande och visat upp sig från sin bästa sida trots ett fruktansvärt väder.

Nu vilar vi ut till nästa utställning och tar sedan nya tag.

   

Tisdag 090609.

Det är schåigt nu. Vi  försöker sälja lägenheten, iordningställa det nya huset. Vi går på utställningsträning och så är det dags för storpiffning av hundarna inför utställningen till helgen. Det känns kul att åka till Vännäs för vi ska passa på att hälsa på våra god vänner Tommy och Ann-Louise i Umeå. De har också hund, en Bullmastiff tik som har kommit upp i sina bästa år. Hon mycer i sin fotölj och ta sällan promenader nu för tiden. Det har varit kul på utställningstrningen. Alla tre hundarna har varit med och på två timmar hinner man köra en ordentlig genomgång med alla tre, och så får ju matte passa på att röra på sig också. Det behövs verkligen. Nu håller jag tummarna för att det inte blir ett ihållander regn på lördag och söndag.

Lördag 090606.

Bröllopsdag - 22 år - tänk vad tiden går.  Kallt ute ca 10 grader och kall vind. Jag fick sovmorgon idag, Johan rastade hundarna i morse. Sedan blev det lyx, jag fick fika på sängen. Tiden går ....det gäller att ta vara på varje minut. I dag tog vi med oss hundarna till vårt nya hus. Det kändes väldigt bra. De sprang runt överallt och har nu nosat in sig och voffat lite på grannarna. Det kommer att bli bra med utrymme både inne och ute för både hundarna och oss.

Torsdag 090604.

Puh... i går var det fart hela dagen... från tidig morgon till sena kvällen. Upp klockan 06.00 Rastning av hundar, matning av hundar. Sedan egen klädvård och dusch för att sedan cykla till jobbet. Jag hade dock turen att Johan var hemma i går, så lunchen var framdukad när jag kom hem och hundarna var då rastade. Johan bjöd på Ungsomelett med kycklingstuvning. Efter jobbet hade jag lovat att klippa håret på två bekanta. Efter det blev det hundbadning, tänkte först bara bada Zingo men jag tyckte alla såg skitiga ut efter jag badat honom så då tog jag de andra två också. Tur att kvällen är lång. Jag var klar med alla tre vid midnatt, sedan stöp jag i säng. Så upp idag igen som vanligt. Idag har vi (jag och hundarna) varit på utställningsträning. Jag tog med mej alla tre. Zelda har gjort fantastiska framsteg på bara två träffar. Jag håller tummarna för att hon går bättre i ringen på utställningen i Vännäs. Det är i alla fall målet.

Tisdag 090602.

 Idag var det inte lika varmt, regnskurar och kallfront har dragit in, men jag har varit på uppfödarutbildning. Rolig grupp med människor. Vi har alla ett stort intresse för hundar. Alla är väldigt aktiva antingen som uppfödare, emn även inom andra områden. Det är bruks- jakt- viltspår, lydnad, utställning mm. Idag var Carina Fälth gästföreläsare. Vi har bl a gått igenom utställningsförfarandet samt pratat en hel del om hundars rörelser. Hur man bedömmer mm. Alla hade hundar med sig. Kul med så många olika raser. Jag ser fram emot nästa träff. Hoppas på lite bättre väder då så det går att fota lite bilder till hemsidan.

Måndag 090601.

Vilken härlig dag! Temperaturen har legat kring 20 grader. Jag har umgåtts med mina två söner en hel del i dag. Det var trevligt, Vi har fikat och ätit glass tillsammans. De var med mej när jag skrev köpekontrakt till vårt nya hus. Allt gick bra. Nu är det bara att planera för inflyttning och hålla tummarna för att lägenheten blir såld. I kväll har Zelda och jag varit på utställningsträning, det behövde hon (och jag). Det är VÄKK som står som arrangörer för kursen. Två duktiga instruktörer. Vi har tränat diverse utställningsturer, vi har gått både T och L, vilket var helt nytt för mej. Det gamla vanliga öglan och triangeln kände vi ju till sedan tidigare, kul med något nytt och det gick bättre och bättre ju längre vi höll på. När klockan var 21 var vi nöjda för den här gången. Kanonbra med en sådan här genomkörare innan utställningen i Vännäs.

 • IMGP1915.JPG

  2013-10-04 15:57:36

  (heart)

  2013-02-19 21:05:05

  Ladys första utställning.(star)

 • image005.png

  2013-02-19 21:05:53

  Ladys festman Messi den snygge(heart)(heart)

 • image004.png

  2013-02-19 21:13:56

  Lady hemma på gården, den raraste som finns(flower)

 • IMAG0838.jpg
 • IMAG0788-1.jpg

  2013-02-19 21:07:02

  Lady och Messi hade gjort sig förtjänta av lite extra godis(inlove)(heart)

 • IMAG0085.jpg
 • höst vinter 2008 021.jpg

  [counter]

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)