Kennel Cotontrez
Uppfödare på/Breeder on Coton de Tuléar

Antal besökare på hemsidan: [counter]

Kennel Cotontrez ägs av mej Lena Karlstedt och drivs tillsammans med min man Johan som i allra högsta grad är involverad
i våra hundar och allt som rör deras liv och hälsa. Vår kennel har fått sitt namn efter våra tre förtsta Cotoner. CotonTreZ.

                       Johan                                   

Vi bor i ett litet samhälle, Stavreviken som ligger nästan 3 mil norr om Sundsvall.
Vi bor i eget hus med lagom stor trädgård för oss och våra hundar. 
Vi har nära till skog och hav och våra hundar älskar
att vistas utomhus under årets alla årstider.

                                                                       

ZINGO

      
Vår första Coton de Tulear, Zingo, kom till vår familj i januari 2004. Vi och resten av vår familj blev förälskade i den
lilla killen som vi hade för avsikt att ha som vår lilla familjekelgris. Jag hade dock lovat uppfödaren att ställa ut honom
några gånger, ett löfte som jag också höll.
Han blev under sina nästan 14 år utställd med mycket gott resultat ca 75 gånger.
Jag (vi) fick med andra ord blodad tand. Zingo fick många fina placeringar och blev vinstrikaste veteranhane 2012 i klubbtävlingen.

ZORRO

Drygt två år senare (2006) köpte vi vår andra Coton, också en hane, Zorro, ett energiknippe med ett läge, full fart hela tiden! En otroligt aktiv, pigg och gladlynt hund. Hoppar högt som få och har alltid varit med på det mesta.
Zorro är utställd många gånger i alla klasser. Alltid roligt att ställa ut honom. Han blev vinstrikaste hane i klubbtävlingen
i Sverige flera gånger (2010, 2011) och vinstrikaste veteranhane flera år på rad (2014, -15, -16, -17).
Han har även ett flertal vinnartitlar och championtitlar från flera olika länder.  Zorro lämnades oss i en ålder av nästan 15 år.

ZELDAEtt och ett halvt år efter det kom Zelda (2007). En smärt, aktiv tik som blev vår stamtik. Hon fick två kullar. Den ena med Zingo (2013). Där behöll vi en tik. Zelda var en riktig familjehund, egentligen en enmanshund. Zelda älskade promenader, springa lös i skogen och i snön, hon älskade verkligen vintern. Utställningar var inte hennes favoritplats, hon blev trots det utställningschampion både i Sverige och Norge. Zelda var en fantastisk mamma till sina valpar!
Zelda lämnade oss drygt 12 år gammal!

LADY


Vi väntade sedan en lite längre period innan nästa hund kom. 2010 köpte vi Lady. Lady var en mycket klok och intelligent hund, en hund som man verkligen kunde prata med på alla sätt och vis. Lady var en tik på den större sidan. Redan som valp gjorde hon succé i utställningsringen. Domare och andra kommenterade ALLTID hennes fantastiska temperament. Hon hade pondus men var otroligt vänlig och tillgänglig. Lady tyckte om att vara med på det mesta, vi gick bl a rallylydnadskurs, var dock inte så förtjust i att ligga på trimbordet för att bli borstad. Lady lämnade oss alttför tidigt, hon var drygt 8,5 år när hon blev så sjuk att vi till slut inte hade något annat val än att ta bort henne. Vi har saknat henne otroligt mycket.

CLEO

2013 fick Zelda en kull valpar, två tikar och en hane. Från den kullen sparade vi en tik, Cleo. Cleo är numer vår ledartik, en roll som hon tar med stort ansvar. Hon är en vacker och mycket tydlig hund. Hon har en otrolig utstrålning och på Cotonklubbens första egna officiella utställning blev hon BIR/BIS. en placering som jag är otroligt nöjd och stolt över. Cleo har fått tre kullar. Hon har alltid haft bra dräktigheter och lätta valpningar. Hon är också en otroligt bra mamma till sina valpar, en egenskap hon ärvt från sin mamma Zelda. Cleo har en fantastisk päls och tycker om att bli badad och borstad. Cleo har ett några vinnartitlar och hon är svensk champion. En domare sa en gång "hon ser ut som en prinsessa, går som en prinsessa, hon ÄR en prinsessa! Cleo är nu 7,5 år, kommer att blöi veteran nästa sommar.

TINDRA

Vår kennel har nu haft 8 kullar (på tolv år). Vi är med andra ord en liten kennel och detta är en hobbyverksamhet.
Vi har inte ens en kull per år. Vi har sparat ytterligare 3 valpar, tikar.  Två döttrar till  Cleo, från två olika kullar,
Tindra, Freja, samt Lovis som är dotter till Tindra. Vi har sedan 2018 ytterligare en hane i familjen. Vår första import.
Han kommer från Kennel Chanceux i Finland och vi kallar honom Frippe.
I dagsläget har vi sex hundar i familjen. Tindra, född 2016, är hittills den mest framgångsrika tiken i kenneln.
Förutom att hon är C.I.B (Champion in Beauty) och har svenskt och norskt utställningschampionat har hon CACIB från Danmark och Österrike och Juniorvärldsvinnartitel från 2017 samt Europavinnartitel från 2019.
Jag är otroligt stolt över detta.
Tindra är en liten tik, lugn och fin i temperamentet, hon har också fått två kullar valpar, totalt 3 hanar och 2 tikar och hade lika fin dräktighet och lätt valpning, precis som sin mamma och mormor. Vi planerar kull nr 3 med henne under 2022.

FREJA

Freja föddes i Cleos andra kull 2018. Det blev fyra valpar i den kullen, 2 tikar och 2 hanar. Freja är också en liten tik.
Hon är en sprallig och tillgänglig tik, mycket följsam och lyhörd. Är otroligt fin och stark i kroppen, kan sprigna, hoppa och snurra med vindens hastighet. Freja är alltid glad, har bra aptit och tycker om att vara till lags. Vill gärna behaga sin matte.
Freja är familjens lekledare. Freja är utställd ett flertal gånger, hon har svensk juniovinnartitel och har blivit BIR och BIM
både i junior- och vuxenklass. Freja är Champion i Sverige, Danmark och Tjeckien.

FRIPPE

Frippe, vår otroligt fina kille, kommer från Rovaniemi i Finland (2018).
Efter att Zingo gick bort och Zorro började bli till åren, kände vi att vi ville ha en till hanhund till kennelfamiljen.
Frippe är verkligen ett tillskot på många sätt och vis. Han är en MYCKET vänlig och sällskapssjuk kille.
Han älskar ALLA och alla älskar honom. Han har ett mycket vinstgivande sätt. Han har bestämt sig för att bli omtycket överallt. Han är den som följer mej till jobbet med stor glädje och är också till glädje där. Han är dessutom mycket vacker. Frippe är en hane på knappt 6 kilo och har redan visat att han duger mycket väl i utställningsringen och till avel. Frippe är nu Norsk, Svensk, Dansk & Finsk utställningschampion. Han blev Europajuniorvinnare 2019, samma år som han blev svensk vinnare. 2021 fick han Norsk Vinnartitel.

LOVIS

Lovis, den senaste stjärnan i vår kennel, född 2019. Hon föddes några månader innan Coronapandemin vilket jgorde att
hennes debut och karriär i utställningsringarna fick vänta. Vi har dock ställt ut henne på några inofficiella och officiella utställningar med mycket gott resultat och vi har deltagit i utställningsträningar för att träna henne inför detta. Lovis har nu ett svenskt och ett norskt CERT. Lovis är en väldigt liten tik, ca 4,5 kilo. Hon är aktiv, full fart framåt är hennes devis. Hon har stor respekt för de andra hundarna i flocken och jobbar hela tiden för att få vara de äldstas favorit.
Lovis är otroligt söt, har fin könsprägel, precis som sin mamma Tindra och hon är definitivt en clown.
Det blir intressant att få följa henne i livet.Vi har haft fantastiska framgångar i utställningsringarna med alla våra hundar vilket lett till många fina placeringar, reusltat
och championat både i Sverige, Norden och i övriga Europa.
Vi har också gått många olika kurser och utbildningar relaterat till hundar och hundägande. Jag har bl a gått Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning, Jag är CUA (certifierad utställningsarrangör). Jag har gått SKK:s styrelse- och avelsrådskurs och jag har varit ledamot i Coton de Tuléar Clubs styrelse sedan 2012.
   

Vårt mål är att ha och föda upp glada, harmoniska, friska, funktionella och rastypiska hundar.
Vår uppfödning sker i liten skala i hemmamiljö. 

Målsättningen är att bedriva avel enligt Svenska kennelklubbens regelverk och Coton de Tuléar Clubs avelsrekomendationer. 


Tindra & Frippe

European Dog Show 2019 
in Austria