Coton de Tuléar
Antal besökare på hemsidan: [counter]

Det här är vi! 

Kennel Cotontrez ägs av Lena Karlstedt och drivs tillsammans med min man Johan som i allra högsta grad är involverad i våra hundar och allt som rör deras liv och hälsa.

                       Johan                                   

Vi bor i ett litet samhälle, Stavreviken som ligger nästan 3 mil norr om Sundsvall.
Vi bor i eget hus med lagom stor trädgård för oss och våra hundar. 
Vi har nära till skog och hav och våra hundar älskar att vistas utomhus under årets alla årstider.

                                                                       

Vår första Coton de Tulear, Zingo, kom till vår familj i januari 2004. Vi och resten av vår familj blev förälskade i den lilla killen som vi hade för avsikt att ha som vår lilla familjekelgris. Jag hade dock lovat uppfödaren att ställa ut honom några gånger, ett löfte som jag också höll. Han blev under sina nästan 14 år utställd med mycket gott resultat ca 75 gånger. Jag (vi) fick med andra ord blodad tand. 

      

Drygt två år senare köpte vi vår andra Coton, också en hane, Zorro. Ett och ett halvt år efter det kom Zelda. Vi väntade sedan en lite längre period innan nästa hund kom och 2010 köpte vi Lady. Då hade vi fyra hundar, två av varje kön.
2011-07-03 fick Kennel Cotontrez sin första kull valpar, det blev två födda valpar men tråkigt nog bara en överlevde.
Vår första valp flyttade till en härlig familj i Strömsund. Efter det har vi haft ytterligare fem kullar. Från dessa kullar har vi sparat tre valpar, tre tikar Cleo och hennes döttrar Tindra och Freja, från varsin kull. Zingo och Lady är nu änglahundar och saknas mycket. Vi har sedan 2018 ytterligare en hane i familjen. Vår första import. Han kommer från Kennel Chanceux i Finland och vi kalla honom Frippe. I dagsläget har vi sex hundar i familjen. 
Vi har haft fantastiska framgångar i utställningsringarna med alla våra fantastiska hundar vilket lett till många fina placeringar, reusltat och championat både i Sverige, Norden och Europa. Vi har också gått många olika kurser och utbildningar relaterat till hundar och hundägande. Jag har bl a gått Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning.

   


Vårt mål är att ha och föda upp glada, harmoniska, friska och rastypiska hundar.
Vår uppfödning sker i liten skala och vi kommer alltid att ha den i hemmamiljö. 

Målsättningen är att vår uppfödning drivs enligt Svenska kennelklubbens regelverk och Coton de Tuléar Clubs avelsrekomendationer.