Coton de Tuléar
Antal besökare på hemsidan: [counter]

De här är vi!

 

Kennel Cotontrez ägs av Lena Karlstedt och drivs tillsammans med min man Johan som i allra högsta grad är involverad i våra hundar och allt som rör deras liv och hälsa.

                       Johan                                   

Vi bor i ett litet samhälle, Stavreviken som ligger nästan 3 mil norr om Sundsvall.
Vi bor i eget hus med lagom stor trädgård för oss och våra hundar.
                                                Vi har nära till skog och hav och våra hundar älskar att vistas utomhus.                                                                               

Vår första Coton de Tulear, Zingo, kom till vår familj i januari 2004. Vi och resten av vår familj blev förälskade i den lilla killen som vi hade för avsikt att ha som vår lilla familjekelgris. Jag hade dock lovat uppfödaren att ställa ut honom några gånger, ett löfte som jag också höll. Han blev under sina nästan 14 år utställd med mycket gott resultat ca 75 gånger. Jag (vi) fick med andra ord blodad tand. 

      

Drygt två år senare köpte vi vår andra Coton, också en hane, Zorro. Ett och ett halvt år efter det kom Zelda. Vi väntade sedan en lite längre period innan nästa hund kom och 2010 köpte vi Lady. Då hade vi fyra hundar, två av varje kön.
2011-07-03 fick Kennel Cotontrez sin första kull valpar, det blev två födda valpar men tråkigt nog bara en överlevde.
Vår första valp flyttade till en härlig familj i Strömsund. Efter det har vi haft ytterligare fyra kullar. Från dessa kullar har vi sparat två valpar, två tikar Cleo och hennes dotter Tindra. Zingo har blivit en änglahund och är pappa och morfar till dessa tikar, så i dagsläget har vi fem hundar i familjen. 
Vi har haft fantastiska framgångar i utställningsringarna med alla våra fantastiska hundar vilket lett till många fina placeringar, reusltat och championat. Vi har också gått många olika kurser. Jag har bl a gått Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning.

   


Vårt mål är att ha och föda upp glada, friska och rastypiska hundar.
Vår uppfödning sker i liten skala och vi kommer alltid att ha den i hemmamiljö. 

Målsättningen är att vår uppfödning drivs enligt Svenska kennelklubbens regelverk och Coton de Tuléar Clubs avelsrekomendationer.